Foredrag

Pacific Crest Trail: 4.265 kilometers vandring tilbage til mig selv

Et foredrag om min fem måneder lange vandring på Pacific Crest Trail. Om eventyret, om udfordringerne, og om hvordan livet i en rygsæk på en halv meter bred støvet sti kan rykke en mentalt.

Min drøm og beslutning om Pacific Crest Trail var et once in a lifetime-eventyr.
Men det var ikke kun det.

Det var især et bevidst hop ud på ukendt og utryg grund for at vokse mig op af det mentalt sorte hul, jeg af alle mulige triste grunde på det tidspunkt hang i.

I foredraget fortæller jeg om turen gennem brændende ørken, over høje bjerge og vilde floder, om uventede oplevelser, om møder med vilde dyr, stor natur og fantastiske mennesker, om at være evigt beskidt, sulten og tørstig, om at sove i telt alene i skoven og om at gå op til 50 kilometer om dagen. 

Men jeg fortæller især om, hvad turen gjorde for mig.

Hvordan de tusindvis af timers vandring alene gennem vildmarken fik tanker og tvivl til at falde på plads.
Hvordan det simple liv på vandrestien langsomt ændrede min indstilling til, hvad der er vigtigt i tilværelsen.
Hvordan jeg blev et stærkere menneske af at klare udfordringer, jeg ikke vidste, om jeg kunne.
Og så det allerallervigtigste: Hvordan jeg lærte at slippe behovet for kontrol og tro på, at uanset hvor man er og hvor håbløst alting ser ud, løser det sig. Altid.

Foredraget slutter altid med en spørgerunde, hvor du kan spørge om alt, hvad der falder dig ind. Også det helt jordnære og praktiske som pakkeliste og hvad det koster at gå Pacific Crest Trail.


Åbne foredrag

  • FOF Taastrup, Skovlunde Kirke, dato følger
  • Favrskov Bibliotekerne, Ulstrup, mandag 13. september 2021 kl. 19-21
  • Hvalsø Bibliotek, Hvalsø, onsdag 6. oktober 2021 kl. 19-21
  • Kulturhuset Bispen, Haderslev, onsdag 10. november 2021 kl. 19-21

Listen opdateres løbende …


Vil du også høre mit foredrag?

Jeg kan bookes til foredrag i foreninger, virksomheder, organisationer eller noget fjerde eller femte. Kontakt mig via linket nedenfor.

Pæne ord om mine foredrag

Vi havde Gitte Holtze ude og fortælle om sin tur på Pacific Crest Trail i vores Cafe Globen i København.
Det blev en kanon aften og en kæmpe succes med mere end fuldt hus!
Selv om tilhørerne flest helt sikkert ikke var fjeldvandrere, ramte Gittes spændende og meget livsbekræftende beretning lige i plet. Det var ikke bare en fortælling om en meget lang vandretur, men lige så meget en personlig udviklingshistorie, der holdt tilhørerne i ånde fra start til slut. Selvfølgelig ledsaget af masser af flotte billeder, der understreger pointerne og inspirerer tilhørerne til selv at besøge det vestlige USA.
Jørgen Retsbo, Café Globen

Gitte Holtze leverede et utrolig vedkommende og levende foredrag om sin lange rejse. Vi fik et grundigt indblik i, hvad denne tur betød for hende, dels på det fysiske, men i særdeleshed også det mentale plan. Foredraget var ledsaget af en lang række smukke billeder fra turen, hvilket gjorde oplevelsen fuldendt.
Marianne Frandsen, Bramming Bibliotek

Et sprudlende, veloplagt, velartikuleret, humoristisk og informativt rejseforedrag i absolut topklasse.
John Hansen-Zederkof, tilhører ved foredrag i Spejder Sport Odense

Vi havde på Allerød Biblioteker fornøjelsen af at have Gitte Holtze på besøg for at fortælle os om sin imponerende rejse gennem den amerikanske vildmark. Det var et levende foredrag med smukke billeder, hvor publikum blev inddraget undervejs, og hvor der var plads til både små og store spørgsmål. Det var en utrolig spændende aften, og alle blev grebet af Gittes passion for friluftslivet og den indre udvikling undervejs. Foredraget var alt i alt en stor succes.
Maria Christine Billingsøe, Allerød Bibliotek