Bøger af Gitte Holtze

Jeg har begået to bøger om vandring (plus det løse). Læs her, hvad mine to bogbabyer handler om.


JEG LEVER


Hvorfor beslutter man at gå fra Mexico til Canada?

For mig fordi det var et kæmpe eventyr, men især fordi jeg dengang var et sted i mit liv, der føltes, som om jeg hang i en dynd af mod- og håbløshed.

Alt var gråt. Jeg var nogle år forinden blevet skilt, min far var død, jeg havde mistet mit drømmejob og anede ikke, hvad jeg så skulle eller ville, og ikke mindst havde jeg det sidste år været fanget i et psykisk voldeligt forhold, der havde gjort mig til en usikker skygge af mig selv.

Så jeg tog til USA i håbet om, at jeg ville vokse – at jeg på den lange vandring ville finde en ro og retning og tro på mig selv igen.

I bogen fortæller jeg om at gå gennem hed ørken og over barske bjerge og vilde floder, at sove i skovene alene, at være evigt sulten, beskidt og træt, men også om uventede og uforglemmelige begivenheder, om møder med vilde dyr og med fantastiske mennesker.

Og især fortæller jeg om, hvordan jeg undervejs på den fem måneder lange tur mange gange havner udenfor min såkaldte komfortzone. Men for hvert skridt mod Canada kommer tættere og tættere på mig selv.

Jeg Lever. 324 sider.


GÅ LANGT!


Hvordan pokker forbereder sig man bedst muligt på at gå rigtig langt? At gå 200, 500, 800 eller flere tusinde kilometer? Fysisk, mentalt, i forhold til kost, udstyr, økonomi og det sociale?

Det manglede jeg svar på, da jeg kastede mig ud i at gå fra Mexico til Canada og måtte derfor selv lære på den ofte ret hårde måde, hvad en sådan vandring kræver.

I bogen her deler jeg mine erfaringer fra bl.a. Pacific Crest Trail og Caminoen, men har også talt med eksperter indenfor fysiologi, psykologi og ernæring, som kommer med gode råd og deres betragtninger.

Bogen indeholder også en guide til udstyr, et kapitel om budget og et om den vigtige overvejelse omkring, hvorvidt man skal gå alene eller sammen med nogen, (for det er ikke helt ligegyldigt).

Derudover kan du læse om min snak med filosoffen Peter Tudvad, for vandring handler ikke bare om at sætte det ene ben foran det andet i x antal timer, dage eller måneder – det handler også og rigtigt meget om, hvad det kan gøre for vores sind.

Bagerst i bogen har jeg til inspiration udvalgt 24 mellemlange, lange og rigtig lange ruter rundt om i verden.

Gå Langt! 216 sider.


Turen går til Camino de Santiago og Nordspanien

“Turen går til Camino de Santiago og Nordspanien” er blevet opdateret og udkom i april 2020 i en ny og udvidet version.

Den indeholder lidt mindre Nordspanien og meget mere Camino – om ruten, terrænet, herbergerne og praktiske detaljer som f.eks. en pakkeliste.

Jeg er ikke den eneste forfatter, for guldkornene fra Ole Loumann, som skrev forrige udgave, er stadig med, men Camino-delen er i store træk mit værk.

Turen går til Camino de Santiago. 144 sider.


Manden mod Tinderne

Tilbage i 2012 skrev jeg en e-bog om en mand og en historie, jeg selv var voldsomt fascineret af.

Den handler om forretningsmanden Henrik Kristiansen, som var 43, da han besluttede at bestige det højeste bjerg på hver af klodens syv kontinenter; det projekt, der går under navnet Seven Summits.

Han havde ikke nogen erfaring med bjergbestigning, han led en smule af højdeskræk, han vejede lidt for meget, og han havde stort set aldrig sovet i telt eller noget andet outdoorrelateret.

Men han ville gøre det alligevel – og han ville gøre det som den hurtigste i verden.

Om det lykkedes ham, og hvad han mødte af udfordringer undervejs, kan du læse i min bog.

“Manden mod tinderne” kan købes som e-bog.