Om mig

Foto: Sine Nielsen

Jeg hedder Gitte Holtze og er en årgang 1973, journalist, forfatter, foredragsholder, hundemor til Futte, og så er jeg vandrer.

Af den slags, der kan finde lykke i at vandre alle vegne, men især er vild med vandring, der foregår i stor natur og vildmark og, kræver, at man er okay med teltliv og fraværet af daglige brusebade og Netflix.

Det er jeg (rigtig) meget okay med. 

Min friluftsfetich er ikke medfødt –  det var først, da jeg i starten af nullerne en kedelig søndag hev min daværende kærestes slidte paperback “Into Thin Air” ud fra bogreolen, at jeg fandt ud af, at jeg var vild med ikke bare Himalaya – som er lokationen i den bog – men det meste af det, der kan proppes ind i kategorien friluftsliv. 

Siden har jeg været ude på vandrestier i alle mulige egne af verden, nogle gange i kulde og tynd luft på bjerge, andre gange i alpesol, i støvet vulkanlandskab, langs kysten i Danmark eller med fuld oppakning i lande fyldt med myg.

Fra Pacific Crest Trail til Bornholm

I maj 2018 satte jeg ud på Pacific Crest Trail fra Mexico til Canada.

Dels fordi det var det ultimative vandrelivseventyr, dels – og især – fordi mit selvværd og selvrespekt af en hel masse triste grunde på det tidspunkt var væk. Og jeg havde brug for at gøre noget langt udenfor min såkaldte komfortzone for at vokse mig stærk igen.

Turen og alt, hvad der skete undervejs, gav mig den ro og retning og tro på mig selv, jeg havde mistet. Og samtidig en åbenbaring om, at jeg skal bruge meget mere af mit liv på at vandre og leve det simple liv i naturen, fordi det er der, jeg er allermest lykkelig og i live.

I 2019 gik jeg den franske Camino fra Saint Jean Pied de Port til Santiago de Compostela, og i 2020 har jeg brugt det meste af min tid på vandreture i Danmark.

Det var ikke planen, men Corona er ligeglad med planer, og jeg opdagede, at der også kan ligge lykke, frihed, eventyr og ro i at gå under den store åbne himmel i Danmark.

Især på Bornholm, hvor jeg har vandret rigtig mange gange og som jeg nærmest er forelsket i, men også i resten af vores lille hjørne af verden.

Et nyt kapitel

Når jeg ikke vandrer eller fortæller om det på sitet her, er jeg selvstændig journalist og skriver om natur, miljø og friluftsliv, og så er jeg startet på uddannelsen som friluftsvejleder på Skovskolen i Nødebo.

Det er en uddannelse, jeg længe har ønsket mig, og som jeg tager, fordi jeg har en drøm om at arrangere vandreture og vise andre, hvad vandring og friluftsliv kan gøre og betyde for en.

Podcasts

Jeg har medvirket i en række podcasts. Hvis du vil høre, om jeg har sagt noget (forhåbentlig) klogt og brugbart, kan du finde nogle af dem her.

Kom Ud med Erik B. Jørgensen
Friluftsnørderi og Langdistancevandring

Mærk mere af Livet af Marianne Køpke
Alting løser sig

Avisen Danmark
Gå dig igennem din krise

Being Frank
Being Gitte

TV-optræden

Energitte på Kanal 1
Samtale om min vandring og udvikling på Pacific Crest Trail. I to dele. (Og nej, det er ikke mig, der er Energitte – det hedder programmet 🙂 Del 2 finder du her.

Kontakt

Har du kommentarer eller spørgsmål til mig, min blog, bøger, foredrag, vandringer, vandreguider eller noget syvende, ottende eller niende, kan du skrive til mig her eller på gitte.holtze@gmail.com.

Når du trykker send besked accepterer du samtidig at jeg modtager og behandler dine persondata. Læs min privatlivspolitik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.