Du er måske også interesseret i

12 Comments

 1. Det var en værre omgang!
  Det der med at bo på landet… Da mine børn var små boede vi i et lille hus på landet, det lå helt for sig selv, uden naboer. Jeg skrev Ph.D. dagen lang, og min mand var ofte væk 2-3 pr uge. Når børnene var kommet i seng, var jeg bare alene alene alene. Jeg kan godt lide at være alene. Men I Guder hvor var jeg socialt udsultet det efterår!
  Et par år senere flyttede vi længere ud på landet, men denne gang til en landsby hvor der var busforbindelse. Og naboer. Og det er bare noget helt andet! Vi har “ryggen fri”, med haven ud mod åbne marker, men fronten ind i landsbyen. Med al dens mulighed for at engagere sig i frivilligt arbejde, snakke over hækken og aftale at grille sammen på lørdag. Her kan jeg være alene, men aldrig ensom, sådan som jeg var det andet sted, og med bybus lige til døren kunne vores børn selv komme og gå. Alt dette om mit liv bare for at illustrere, at det at bo på landet ikke behøver være ensbetydende med at være isoleret i et dårligt hus i mudder og mørke 🙂 Og det er slet ikke retfærdigt at bedømme noget sted på mængden af mudder med denne vinter (åh suk suk suk suk #BlivAlmindeligtVejrNu ). Jeg ved godt valgmulighederne indenfor en rimelig økonomine er større her i Nordjylland end de er i Nordsjælland, men altså, jeg vil stadig anbefale hus på landet <3 🙂
  Virtuelle knus til dig
  Mette

  1. Hej Mette, tak for din historie, både for at kunne genkende den sociale udsult og for at opmuntre med en solskinsversion af landlivet.
   Det er selvfølgelig ikke fair at dømme alt landliv på ét dårligt hus og en (meget!) våd vinter, så jeg tror ikke, jeg havner tilbage midt i København – jeg er bare blevet meget bevidst om, at en beliggenhed midt i naturen ikke helt er nok (for mig), hvis der mangler nogle andre ting.
   Knus tilbage til dig

 2. Kære Gitte.

  Tak fordi du skrev og fordi du deler din historie.

  Puh – det er godt nok en mavepuster at få, men godt, de fandt ud af hvad du fejler, så der kan sættes tidligt ind med behandling.

  Jeg blev helt glad, da jeg til sidst læste om alle de planer, du har for fremtiden og da du jo ikke er så handlingslammet, skal du jo nok få dem ført ud i livet.

  Dejligt er det også, at høre om din søde kæreste, som er der for dig og som heller ikke gider bo i et koldt hus på landet.
  Hvor er det heldigt og klogt, at I ikke købte hus, men nøjedes med at leje et og ja, det ser hyggeligt og romantisk ud, når solen skinner og nætterne er lyse.
  Jeg har også prøvet at bo i et iskoldt hus på landet (desværre købt) og jeg hadede det.

  Det er ret sejt, at du trods alle genvordighederne, alligevel har haft energi til at skrive en ny bog. Jeg glæder mig til at læse den og også Turen går til Caminoen, og måske få noget ny inspiration til kommende vandreture.

  Jeg vil ønske dig alt mulig held og lykke
  fremover.

  Knus
  Aase

  1. Tak, Aase – jeg er (selv om det selvfølgelig var øv for dig) glad for, at jeg ikke er den eneste, der naivt er faldet for sommersol og lyse nætter på landet.
   Og tak for dine pæne ord om arbejdet med den nye bog – eller bøger 🙂 – jeg håber, du kan bruge dem til netop inspiration. Knus

 3. Kære Gitte!
  Den sad, den fortælling. Lige i hjertekulen. Men da du vist ikke vil pylres om, og det måske også bare er som at tisse i bukserne på en kold vinterdag. Det varmer et stykke tid, men…. Det er i hvert fald ikke det, der får bugt med eller blot livtag med sclerosen. Hvad kan jeg så sige, når nu jeg rigtig gerne vil sige noget (brugbart). Det ved jeg ikke, men jeg kunne jo “tale dig efter munden” eller dele mine egne tanker om kronisk sygdom og ikke mindst det at få beskeden “du har….”. Eller begge dele.
  Du lyder som om, du har fat i den lange ende hvad angår følelserne. Det betyder i mine øjne ikke, der ikke kan være dage, timer, minutter, hvor man bare har lyst til at råbe “RØV”, og synes, det da forresten også kan være lige meget, og jeg er bedst tjent med joggingbukser og et lille hjørne, hvor jeg kan ligge i fosterstilling og råbe “RØV” igen. Meeen hov, det gik lortet jo heller ikke væk af.
  Hvis det nu ikke går væk, hvad kroniske sygdomme sjældent gør – deraf navnet, men den kan holdes i ave eller i det mindste udvikle sig langsomt (men hvorfor tage sorgerne på forskud. Tænk hvis den energi viser sig at være spildt), bliver dit eget udsagn svaret på, hvordan man kan forsøge at håndtere en sådan situation.
  “Ikke udsætte alting, til man bliver gammel, eller kontoen er spækket, eller man lige har gjort dit og dat og dut, at man skal gøre ting NU, mens man kan.”
  Jeg har leddegigt, der er opdaget på et tidligt tidspunkt, og 7-9-13 jeg mærker nærmest ikke noget til det ud over pilleindtag. Okay, jeg har så ikke været beruset i flere år, fordi medicinen og leveren ikke levner plads til (ret meget) alkohol. Da jeg fik diagnosen, skulle den også lige på plads i hoved og følelser, men jeg kom frem til at alternativet, når nu jeg ikke slap, er ikke en option i mit livssyn. Det tager tid at få det lejret.
  Du er ikke alene om det, får da du ikke bedriver fake news, kan man se Your Big Love stå der bag dig med sine støttende hænder og en rummelighed, der kan håndtere udfaldende der kan opleves en anelse uretfærdige til tider.
  Gør dine Gitte-ting, som før, men måske i kortere versioner. Turen går til havelågen går nok også, hvis det er skrevet med samme ånd som Caminoturen.
  Hold ud og lev efter dit eget udsagn ovenfor. Vi er her kun til låns og vi må gøre os umage imens.
  Mht. livet på landet – prøv at søge på Byager 25, Ballerup. Just saying.
  Kærlig hilsen
  Flemming

  1. Kære Flemming, tusind tak for dine kloge ord, som betyder endnu mere, fordi de kommer fra dig. Det kan godt være, mit indlæg ramte dig lige i hjertekulen – det gjorde din mail så også hos mig.
   Meget mere vil jeg ikke sige her – udover at jeg tjekker Byager 25 ud. ❤️

 4. Hej Gitte.
  Jeg blev så glad for at få en mail om at der var nyt fra dig. Virkelig god læsning trods kronisk sygdom diagnosen. Tak for at dele dine tanker m.m. om det livet jo også indeholder af frustrationer, nedture og drømme som ikke var det alligevel. Jeg ønsker dig alt det bedste med alle de planer I har. Jeg glæder mig til at høre mere. Og jeg ønsker dig det bedste liv selv med en kronisk sygdom.

 5. Godt at du har besluttet dig for at flytte væk derfra. Der er alt for meget go i dig til at bo der 🙂 Tak for litteraturen og inspirationen. Glæder mig til at læse også din nye bog.

  1. Selv tak, Tina – og ja, det kan sagtens være, jeg ikke er skabt til at bo på landet, selv om jeg selv troede det. :/

 6. Kære Gitte,
  Det gør mig ondt at høre, at du er blevet syg. Og godt at høre, at naturligvis lever du livet videre – heldigvis med den milde form af sclerose. Hvad angår hus på landet, så er det …….lidt sjovt. Det sætter jo unægtelig vores forestilling om, at den lange vandring fjernt fra hjemmet – giver os mulighed for at spekulere over, hvad vi virkelig vil og ønsker af livet; Men nej, vi kan stadig tage fejl. Jeg vil gerne læse om den dumme Deloitte lømmel, og glæder mig til at læse den nye bog. Vh. Mirijana

  1. Kære Mirijana, ja, vi kan stadig tage fejl – om ikke andet kan jeg jo tage den læring med mig, og det er (håber jeg) også et eller andet værd.
   Mht. Deloitte-lømlen skal du nok få hele historien, den deler jeg rigtig gerne! 🙂 kh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.